You should read this book if you… want to understand how the quality of your emotional connection with your family of origin impacts your parenting and other relationships today. “In a nut shell”… This book teaches parents how to recognize and grow through challenges that come from the five unhealthy “Love Styles.” The authors help […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se… deshe të kuptosh nevojën bazë shtytëse të bashkëshortit/bashkëshortes tënde (bashkëshortja – për të ndjerë dashuri ndaj saj/bashkëshorti – për t’u ndjerë i respektuar), dhe kësisoj ta përjetosh martesën në mënyrën se si Perëndia synonte, me paqe, intimitet dhe unitet. “Me pak fjalë”… Ashtu sikurse bashkëshortët duhet të […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se… Keni një martesë të trazuar ose thjesht dëshironi të ripërtërini dashurinë në martesën tuaj. “Me pak fjalë”… Guximi për të Dashuruar është një sfidë 40-ditore për bashkëshortët dhe bashkëshortet, që ka për qëllim t’i ndihmojë ata të kuptojnë dhe të praktikojnë dashuri të pakushtëzuar. Ky libër përmban çelësat e nevojshëm për […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se… …dëshiron të krijosh një kuptim më të mirë të mënyrës se si martesa mund të të përgatitë për t’u bërë më tepër si Krishti. Me pak fjalë… Ky libër shpjegon mënyrën se si martesa na zbulon Perëndinë dhe dashurinë e Tij për botën. Kjo realizohet duke krahasuar […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se… Dëshiron të ndërtosh marrëdhënie të suksesshme duke përjetuar dhe praktikuar dashuri autentike në të tëra aspektet e jetës tënde. Me pak fjalë… Ky libër, duke të të shoqëruar nëpër shtatë tiparet e gjuhës së dashurisë: mirësia, durimi, falja, mirësjellja, përulësia, bujaria dhe ndershmëria, do të të tregojë […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se… Po pyet veten përse bashkëshorti yt nuk vë re asnjëherë gjërat që ju bëni, përse e keni të vështirë për të komunikuar me njëri-tjetrin, ose  përse ndryshoi bashkëshorti yt pas martesës. Me pak fjalë… Një burrë mendjekthjellët me të vërtetë që dëshiron të kënaqë gruan e tij. Mësoni më shumë rreth burrit tuaj. Lëre […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se… Ke një jetë të ngarkuar me rritjen e fëmijëve dhe pyet veten se si të gjesh kohë për të krijuar miqësi dhe që të zhvillohesh si person. Me pak fjalë… Detyra e mamasë është një punë e rëndësishme. Ajo i jep formë botës tonë, familjes tonë dhe […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Dëshiron të mësosh se si të mos përfshihesh në luftë me fëmijët e tu për të patur kontroll. “Me pak fjalë”… Ky libër trajton çështjet e përditshme të luftës për të patur kontrollin, që prindërit zhvillojnë me fëmijët në çështje të tilla si punët […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se … Dëshiron të kuptosh se si Perëndia i bëri djemtë ashtu siç janë, çfarë u duhet atyre për t’u rritur derisa të piqen e të bëhen burra të moralshëm, si dhe çfarë hapash praktikë do mund të ndërmerrni ju si prindër me qëllim për t’i udhëhequr djemtë […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se … Nuk dëshiron që t’i rritësh fëmijët në të njëjtën mënyrë që je rritur vetë nga prindërit e tu, por ja që nuk di mënyrë tjetër; nëse dëshiron që të mësosh se çfarë nuk është efektive dhe se si të korrigjosh mënyrat joefikase të prindërimit. Përveç teorisë, […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Dëshiron të mësosh se si të disiplinosh me efektivitet dhe me dashuri fëmijët e tu. Përmes fjalëve inkurajuese të dr. Dobson-it, do të mësosh se si të forcosh caqet e caktuara në shtëpinë tënde. Me pak fjalë … Libri i dr. Dobson-it shpjegon mënyrën […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se … Dëshiron të kuptosh rendin e lindjes me qëllim për të përfituar në marrëdhëniet personale, në martesë dhe në prindërim. Me pak fjalë … Rendi yt i lindjes ndikon në jetën tënde dhe ky libër të ndihmon të kuptosh përse je ashtu siç je, përse fëmijët e […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Dëshiron strategji të lehta për trajtimin e problemeve të përditshme me të cilat po përballesh me fëmijën tënd nën moshën pesë vjeç. Me pak fjalë … Ky libër trajton një larmi temash të cilat prindi i një fëmije nën pesë vjeç do t’i gjejë […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se … Ti i premton vetes se nuk do të zemërohesh më dhe se nuk do të humbasësh gjakftohtësinë me fëmijët e tu.” Megjithatë, ti e gjen veten përsëri gjaknxehtë gjë që më pas të lë një ndjenjë faji dhe dëshpërimi. Gjithashtu, lexoje nëse po has në vështirësi […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . E gjen veten duke u ndjerë në ankth rreth fëmijëve të tu dhe zgjedhjeve të tyre, si dhe duke reaguar emocionalisht ndaj atyre zgjedhjeve. Me pak fjalë … Ky libër ka të bëjë me krijimin e marrëdhënieve që kemi dashuri gjithnjë, duke thjesht mësuar […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Je prindi me fëmijë të çfarëdo moshe. Me pak fjalë … Autori diskuton mënyrën se si Perëndia i përdor fëmijët tanë për të na ndryshuar e për të na afruar më shumë me Të Ide kyçe … Kur ne e kuptojmë se të paturit […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Dëshiron t’i ndihmosh fëmijët e tu që të ndryshojnë për së brendshmi e jo thjesht për së jashtmi. Ndryshimet e brendshme janë ato të përhershmet dhe kështu zhvillohet një ndërgjegje e cila i udhëheq ata përgjatë gjithë jetës së tyre në vendime të cilat […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se … Ke nevojë për ndihmë për të trajtuar mosbindjen e fëmijës tënd, duke prekur zemrën e tij/saj. Autorja përdor shembuj mosbindjeje të marrë nga jeta reale dhe tregon se si t’i trajtojmë ato në një mënyrë praktike dhe biblike. Me pak fjalë … Ky libër paraqet një […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se … Nuk ke më ide se si ta disiplinosh fëmijën tënd dhe të duhet një pikëpamje të re. Me pak fjalë … Ky libër ju tregon shumë mënyra të ndryshme ndihmuese për se si ta ndreqësh fëmijën tënd në përputhje me moshën që ka. Ide kyçe … […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Je prindi i një djali dhe je duke e rritur atë në shoqërinë që ecën me ritëm të shpejtë e postmoderniste të sotme. Me pak fjalë … Dr. Dobson e shkruan këtë libër nga pikëpamja që djemtë sot “janë në probleme të mëdha” për […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Dëshiron t’u sigurosh fëmijëve të tu një mjedis të sigurt ku ata do mund të mësojnë të dallojnë të duhurën nga e gabuara, gjërat e rrezikshme nga ato të sigurta, të mirën nga e keqja dhe jetën nga vdekja. Me pak fjalë … Ky […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se … Ke adoleshentë ose fëmijë që janë në prag të adoleshencës dhe dëshiron të mësosh se si të komunikosh me fëmijën tënd në një mënyrë që e ndërton marrëdhënien tënde me të dhe e inkurajon atë që të aviten më pranë Perëndisë. Me pak fjalë … Ky […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Të duket sikur prindërimi është i pamundur apo nëse dëshiron të thyesh vazhda joefikase prindërimi. Me pak fjalë … Fëmijët tanë do të na rritin ndërkohë që i rritim ne. Ide kyçe … Prindërit u besojnë shumë rregullave dhe parimeve dhe përpiqen me sa […]

Këtë libër duhet ta lexosh po qe se . . . Je i pezmatuar dhe dekurajuar në prindërimin tënd dhe je duke kërkuar për hir e shpresë për veten si dhe për fëmijët e tu Me pak fjalë … Të tërë kemi nevojë për hir. Askush prej nesh nuk është i përsosur dhe nëse e […]